Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Usmernenie Prezídia PZ - prijatie opatrení na zabránenie a predchádzanie vzniku a šírenia prenos. ochorenia COVID-19

Dátum: 10.07.2020
Autor: Machulince ADMIN
Usmernenie Prezídia PZ - prijatie opatrení na zabránenie a predchádzanie vzniku a šírenia prenos. ochorenia COVID-19

Poučenie

Na základe usmernenia Prezídia PZ č. PPZ-OPP1-2020/024782-008 zo dňa 22.06.2020, v ktorom poukazujú na získané informácie o plánovaných návratoch obyvateľov SR zo zahraničia v priebehu letnej turistickej sezóny a v spojitosti predchádzania, vzniku a šírenia prenosného ochorenia COVID-19 na území SR žiadame: 

- obyvateľov obce, ktorí sa vrátili zo zahraničia z tzv. "nie bezpečných krajín, resp. rizikových krajín" na územie SR , že je potrebné dodržiavať platné a aktuálne opatrenia a usmernenia Úradu verejného zdravotníctva SR

- po vstupe na územie SR sú uvedené osoby povinné ohlásiť sa a predložiť negatívny výsledok "RT-PCR" testu na ochorenia COVID-19 príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v SR

- v prípade nerešpektovania a nedodržania aktuálnych usmernení Úradu verejného zdravotníctva SR hrozí uvedeným osobám sankcia vo forme pokuty vo výške do 1 659 Eur v rozkazovom konaní a do 1 000 Eur v blokovom konaní za priestupok podľa § 56 zákona č. 335/207 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene  a doplnení niektorých zákonov, resp. na základe zhoršenej epidemiologickej situácie hrozí aj alternatíva uzavretia časti obce, prípadne celej lokality.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.